Saturday, 27 August 2011

Thanks My BFF !!


Salam Malaysia

First of all nak ucapkan terima kasih pada BFF aku Cik Akma [ E||ZaTuL L[u]R[v]E-L[i]N[e]S ] sebab tolong tukarkan template blog kita dari orange ke pink !!. 

Buat susah-susah ajer dude !! But honestly cantik giler !! Siap tolong buatkan header lagi. Awak memang superb gempak, beb !! [ayat bodek sebab terlalu teruja ni :P]

Cik Akma ni laa orang yang bertanggungjawab memperkenalkan aku kepada dunia blog ni. Dia juga yang tolong ajarkan aku tentang facebook. photoshop, designing and some part of IT. Kira dia ni aku punya sifu laa. Kalau ada yang aku tak tahu, memang akan terus rujuk dia.

Cik Akma..u are the best !! Muahhh Muahhh .....


Friday, 26 August 2011

AidilFitri Yang Menyedihkan

Assalamualaikum..


Pagi tadi, sekitar jam 05:30 AM. Telah berlaku satu kemalangan tragis. Van kilang WESTERN DIGITAL yang membawa kawan-kawan aku telah berlanggar dengan sebuah trailar didepan Hutan Lipur.


Apa yang aku rasa?? Semestinya sebak. Ya !! Aku sebak bila mendengar berita tentang kemalangan kawan sekerja aku.


Van remuk dibahagian depan. Driver tercampak keluar dan mengalami patah dibahu. Abang aku patah kaki kanan. Kawan-kawan yang lain pula cedera ringan. Dan yang paling menyedihkan anak kepada mak angkat tunang aku, Abang Apai a.k.a Fairus mengalami pendarahan dikepala kerana terhantuk besi.


Betapa baiknya dia kerana sebelum pengsan dia sempat menyelamatkan kawan-kawan yang lain keluar dari van. Dari pagi tadi sampailah sekarang dia masih belum sedarkan diri.


Ya Allah Ya Tuhan Ku, Kau selamatkanlah kawanku itu. Semoga dia dapat beraya bersama isteri dan anaknya. Amin..



Thursday, 25 August 2011

Oh tidak !!


Salam Mesra Salam Satu Malaysia

Masih setia membacakah kalian?? Kalau masih, tahniah aku ucapkan hehehe Okii laa hari ni tak nak bersembang panjang. Cukup sekadar memberi satu enrty yang pendek dan ringkas !!

Hai...hari ni tiba-tiba mood sedih datang menerpa. Sebabnya?? Haa..sebabnya ialah raya nanti aku tak dapat cuti !! Ohh tidakkkkkkk !! hehehe saja buat drama leleh sikit. Sebenarnya boleh kalau aku nak cuti tapi kena cari backup pula.

Adohai...dari aku menyusahkan orang lagi baik aku menyusahkan diri aku sendiri. Ye tak?? Lagipun raya ke dua aku dah cuti. Then raya ke tiga kembali bekerja. Apa boleh buat..dah aku tersalah pilih tempat kerja. Tapi tak apalah. Lebih sikit gaji aku nanti. Dan, yang paling penting. HALAL hehehe


p/s : panjang jugak entry ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...