Thursday, 14 November 2013

BAHAGIANYA RASA....

Assalamualaikum...warga2 blogger semua..rasa agak bertahun tak layan my bloog nie..syian blog aq sunyi,he2...Hui macam yang aq lalui dalam alam rumah tangga nie,ada pahit dan ada juga yang manis..Tapi dah kawin nie banyak MANIS dari PAHIT taw...he2..Sekarang nie,aq da nak ada baby..ALHAMDULILLAH...Kandungan aq dah masuk 3 bulan,awal bulan 5 aq dijangka bersalin...seronoknya..heeemm..doa2kan semoga semuanya selamat...amin...
 

Wednesday, 17 July 2013

STORY MORY CINTAKU.....

ASSALAMUALAIKUM...

HUH!!! BUZY...BUZY BILA DAH BERGELAR ISTERI NIE..MACAM2 DUGAAN TAPI AQ LALUINYA DENGAN HATI YANG TENANG DAN TABAH...AQ AMAT2 MENYAYANGI  MENYAYANGI SUAMIKU...MAK & ABAH AQ SEBENARNYA TAK BOLEH JAOH DENGAN AQ TAPI MEREKA TERPAKSA JUGA...ALHAMDULILLAH SEPANJANG MAJLIS AQ BERLANGSUNG SEMUA BERJALAN DENGAN LANCAR..SIKIT2 MASALAH TU ADATLAH...TAPII AQ HAPPY SEBAB SEMIUA ORANG YANG AQ SAYANG DAPAT DATANG HADIR DALAM MAJLIIS AQ...SEDARA MARA AQ DAN XLUPA JUGAK BESTFRIENDS AQ SEMUA DAPAT DATANG...SERONOK SANGAT2...NAK TENGOK GAMBAR KAWIIN AQ X? JOMMM









Tuesday, 14 May 2013

TAHUN KEBAHAGIAANKU

Assalamualaikum,


      Hai uuuuOoolllssss !! Apa khabar??
Hui.. dah lama rasanya aku tak update blog, kan..
Nak buat macam mana, aku sekarang ni memang giler-giler punya busy !!
Busy apa lagi kan, busy kerjanya lain, busy dekat rumahnya lain.

Tapi bulan ni dan tahun ni adalah tahun yang sangat-sangat bermakna dalam hidup aku dunia akhirat.

Pada 24 Mei 2013 ni, aku akan diijabkabulkan dengan kekasih hati aku iaitu
MOHD NASIRUDDIN BIN MOHD JASMANI.
Selama 4 tahun perkenalan, akhirnya dengan restu ibu bapa kedua belah pihak, kami akan disatukan.

Alhamdulillah Ya Allah..
Harap geng-geng semua mendoakan kebahagiaan dan keselamatan kami ye..
Amin!!

Monday, 17 September 2012

Open House Wif BFF

Assalamualaikum wbt guys!!

12 September 2012 hari tu, aku and Geng Ting Tong ada terima satu jemputan Open House juga dari salah seorang ahli Geng Ting Tong.

So, lepas Isyak dalam pukul 08:30PM tu datanglah salah seorang dari ahli Geng Ting Tong - Cik Iza ke rumah untuk mengambil aku and Cik Ika. Lepas tu kami ke rumah Cik Akma pula. Oleh kerana kereta Cik Akma yang accident tu belum siap dibaiki dan masih ada dalam bengkel, so kitorang pergi dengan kereta Cik Iza je.

Cik Waniey tak dapat join atas sebab-sebab tertentu. Tak pula diberitahu sebab apa. Hehe .. Kami tiba di Spa ( Tempat Open House ) dalam jam 09:00PM. Jumpa dulu Geng Ting Tong kami, Cik Angah . Lepas tu jumpa lagi seorang, Cik Umai.

Then, kami cari satu port baik punye untuk melepak and sembang-sembang. Haa lupa nak bagitau, si Wai Kit ( Kawan Sekelas Geng Ting Tong) pun ada juga lepak dengan kami. Sambil-sambil lepak, sambil-sambil pekena satay memang buat kami leka.

Sedar-sedar je dah jam 10:00PM. Oleh kerana kitorang keluar dengan Cik Iza, so kena lah balik awal. Kalau melepak dengan Cik Akma or Cik Waniey, memang tak balik lagi lah kitorang. Hehe


macam berjanji pula kami - semua pinkish 

Monday, 5 March 2012

Segmen : Jom Tambah Follower by NI

Assalam wbt..

Aku tak nak cakap banyak. Just nak bagitau aku join satu contest yang diinvide BFF aku Cik Ellzatul Akma iaitu Segmen : Jom Tambah Follower by NI



Syarat Penyertaan :
  1. Follow blog Nadhira Izzati ni. Klik ja kat gambar cendawan sebelah kanan tu.
  2. Letak banner gambar atas ni kat post you all. Linkkan ke blog Nadhira Izzati ni k.
  3. Buat entry khas tuk segmen ni. Tajuk 'Segmen Jom Tambah Follower by NI'. Jangan nak memandai letak NU NO NA pula hehe
  4. Pastu you tag lah 5 orang rakan2 anda dalam entry tu k tuk join segmen ni.
  5. Bila dah join, jangan lupa pula komen bawah and bagi link anda sekali k. So senang ibunda ni nak terjah you all huehuehue
  6. Lastly,  mohon jasa baik tuan puan datuk datin cucu cicit tuk follow semua blogger yang join segmen ni. Saya akan bagi link kat bawah ni nanti k. Barulah ramai orang akan follow u nanti.

Tarikh Tutup : 23 March 2012

Rakan yang di tag ialah ..


Thursday, 15 December 2011

Cerpen : Ketabahan Hatiku

Subu yang nyaman, yang penuh dengan suara ungas bersahut-sahutan. Suara kokokan ayam dan udara yang amat menyegarkan. Sungguh terpesona aku menikmati subuh yang bagiku begitu indah sekali.


Suasana yang nyaman dan tenteram secara tidak sengaja telah membawa aku ke dalam kenangan silamku. Kisah dulu. Kisah waktu aku baru bergelar anak remaja. Masa aku mula-mula mendapat kerja. Masa aku baru mengenal erti susahnya mencari wang untuk sesuap nasi.
Sukar untuk aku buang jauh kisah hidupku yang dahulu. Yang penuh dengan pahit berbanding manisnya.


Teringat kembali, sedari aku kecil, aku dibesarkan dalam sebuah keluarga yang terlalu baik. Sentiasa gembira dan tertawa. Aku ada Abah. Aku ada Ibu. Aku juga ada Abang Long dan Kak Ngah. Aku ada mereka. Sumber kehidupanku.


Hidup kami penuh dengan gelak tawa dan senda gurau. Jarang sekali kami bergaduh. Kadang kala ada juga berselisih pendapat dan bermasam muka, tapi biasalah adat resam kehidupan bersaudara. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula sesama saudara.


Kenangan membawa aku jauh ke masa kecilku. Sedari kecil, perwatakanku lebih kepada lelaki. Kasar, gaya ala Tomboy. Tapi, yang peliknya aku suka melawa. Lucu bila teringatkan aku ketika itu. Masih aku ingat, punca kenapa aku berkelakuan ala tomboy. Aku seperti itu kerana terikut-ikut dek gaya makcik aku. Tapi, aku tidaklah terlalu kemaruk.


Tambahan pula, kawan-kawan sepermainan aku rata-ratanya terdiri daripada lelaki. Jarang sekali aku bergaul dengan perempuan. Bagiku, budak perempuan ni mengada-ngada dan ,manja. Pantang silap sedikit, pasti akan menjadi cengeng.  Namun, pabila meningkat remaja aku sudah mula berubah. Sudah mula mengenal apa itu kecantikan.


Tidaklah sepenuhnya. Kerana aku sedar aku bukanlah seorang budak yang cantik. Tubuhku yang gemuk tiada lelaku yang mahu jadikan aku teman wanita mereka. Sedih. Sungguh sedih nasib aku tika itu. Tapi aku mengambil kata-kata 'Life Must Be Go On'. Take it easy. Walaupun kadang-kadang timbul rasa cemburu terhadap kawan-kawan aku. Tapi nak buat macam mana. Mereka semua cantik-cantik belaka.


Habis sahaja persekolahan, aku mula bekerja di sebuah syarikat perindustrian. Aku bekerja bersama rakan sekelasku. Ketika itu tubuhku masih lagi besar. Dan, perwatakan aku yang seius atau lebih tepat bengis membuatkan aku semakin sukar mendapatkan kawan terutama lelaki. 


Gaji pertama aku, aku mula berkenalan dengan handphone. Masa itulah aku mula berjinak-jinak mengenali lelaki melalui handphone. Mudahkan. Darah tengah panas, kehendak melonjak-linjak. Aku mula berkenalan dengan seorang lelaki. Seawal 2 minggu perkenalan dia sudah mula mengajak aku bercinta. 


Aku yang sememangnya telah lama menunggu peluang seperti itu bak orang mengantuk disorongkan bantal. Senangnya aku mengatakan 'boleh'. Dengan hati yang gembira tidak terkata, segalanya aku tolak tepi. Walhal berjumpa pun tidak pernah. 


Satu tahun perkenalan, dia mula mengajak aku berjumpa. Dengan perasaan terkejut bercampur suka aku bersiap-siap ingin berjumpa si dia. Dengan seusia semuda 19 tahun aku bercinta dengan lelaki berusia 25 tahun. Dan, kerana pertemuan pertama itu jugalah tercoret detik hitan dalam hidupku.


Sehingga kini, aku masih teringatkan kisah lama itu. Mujurlah perkenalan itu hanya sementara. Aku mula meminta putus. Aku tidak sanggup lagi untuk hidup bergelumang dosa. Cukuplah. Kini, aku hanya perlu fikirkan apa yang harus aku katakan kepada bakal suamiku suatu hari nanti. Adakah lelaki yang masih mahukan aku? Hanya Tuhan sahaja yang tahu hati ini..


p/s : Cerita ini hanyalah rekaan semata-mata. Ia hanyalah berdasarkan imaginasi si penulis iaitu aku untuk dijadikan renungan bersama. Langsung tiada kena mengena antara yang hidup atau pun yang sudah meninggal dunia. Sekian ...

Wednesday, 14 December 2011

Jalan-Jalan Cari Masalah


Assalam Sahabat

Malam tadi dengan perancangan yang tidak sengaja, aku keluar berempat pergi makan dekat HAJI DAUD. Best giler coz dah lama tak jumpa kawan-kawan TingTong aku tu.

Kami ni nama je BFF tapi JARANG sangat dok melepak bersama. Iye laa semua dah ada kerjaya masing-masing-kan. Cik Akma [ E||ZaTuL L[u]R[v]E-L[i]N[e]S ] kerja sendiri. Bisnes dia tu laa. Cik Wanie [ Si GarDizz MaNis ] pula baru habis belajar dan sekarang bekerja dekat sebuah syarikat komputer. Aku masih macam dulu, Kerja Kerja Kerja dan Kerja TANPA HENTI. !! Last but not list Cik Ija pun sama macam kami, kerja juga dekat kedai makcik dia.

So, macam mana kami nak selalu melepak sama,kan. Ni lah masanya nak jumpa semua. Itu pun unplanning desicion!! Tapi tak dapat nak kumpul semua coz ada dua lagi yang TERCICIR. Cik Umai and Cik Angah. Sorry lah GENG !! Jangan Kecil hati Kecil jantung pula kalau terlupa nak ajak. Lagipun semuanya KEBENTULAN. 

Nanti kita hang out ramai-ramai. Buat reunion terus okii hahahaha

geng rempit sejati ni :P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...